luni, 10 aprilie 2017

Rețete de făcut cu copilul în brațe - pate de ficat cu legume


Copiii mei nu mănâncă legume sau ficat de pui. Așa cred ei. Un amestec din toate astea este una dintre mâncărurile lor preferate încă de la 10 luni.

Ingrediente:
ficat de pui - 250 de grame (jumătate de tăviță)
jumătate de morcov
jumătate de păstârnac
smântână - două linguri
un ou
sare

Puneți la fiert ficatul de pui după ce îl spălați bine în mai multe ape. Se fierbe jumătate de oră.

În timp ce fierbe ficatul, puneți la fiert, în altă oală, morcovul și păstârnacul. Tăiați-le în bucăți mici ca să fiarbă repede (20 de minute).

Luați ficatul fiert și legumele și le băgați în blender. Puneți și smântăna și oul tot acolo și amestecați-le bine până se face o pastă.

Pasta se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul preîncălzit. Se ține maximum 20 de minute, la 180 de grade.

Se poate mânca așa sau pe pâine.

Să vă fie de folos!

PS La bebelușii mai mici de un an nu folosiți albuș și sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu