miercuri, 23 august 2017

Rețete de făcut cu copilul în brațe - Chiftele pufoase din pui și legume


Ingrediente:
250 de grame de carne de pui tocată
Un morcov mic
Cartof - jumătate
Un ou
Mărar - jumătate de linguriță de mărar uscat sau cateva fire de marar proaspăt
Ceapă - un sfert de ceapă
Bicarbonat - un vârf de cuțit
Sare

Fierb morcovul și cartoful. Apoi le pasez foarte bine și le amestec cu carnea tocată, ceapa, oul, mărarul, bicarbonatul și sarea. Bicarbonatul este ingredientul secret care le face pufoase.


Formez chiftele și le pun la prăjit, la foc mic, cam 15 minute (jumătate din timp pe o parte, jumătate pe cealaltă). Depinde cât de groase sunt. Eu le fac rotunde și plate, nu sferice (biluțe).

Remus le preferă cu piure. Vlăduț le mănâncă goale. Eu le prefer oricum. Doar că nu prea mai rămân.

Poftă bună!

PS Câteodată mai pun și dovlecel sau păstârnac în ele. Sunt legume albe și nu se văd.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu