sâmbătă, 7 octombrie 2017

Ne-am facut salină la noi acasă


Am vrut să-i duc pe copii la salină. Sunt mai multe saline artificiale în București. Niște camere cu sare (cum e cea din poză) amenajate special pentru copii. Ai mei se îmbolnăvesc foarte des atunci când cel mare trece pe la grădiniță. Zic "trece" pentru că mai mult stă acasă bolnav. Am citit că aerul salin ajută la tratarea/prevenirea otitelor, faringitelor, bronșitelor. În mare, face bine la sistemul respirator și la alergii. Am zis să încercăm. Dar mi-e greu să mă duc cu ei și să pierd ore în trafic.

Dă pe spate microbii și virușii
Așa că am cumpărat un aparat care practic ne-a adus salina acasă. Îl pun noaptea în camera copilului și îl las să funcționeze. Nu face zgomot, nu deranjează. Are filtru de sare care purifică aerul. Aparatul a costat în jur de 150 de lei (cu tot cu filtrul de sare). O ședință de 45 de minute la salina artificială costă 30 de lei pentru un adult și un copil. Cu doi copii e cam 45 de lei. În 3 nopti, noi ne-am amortizat investiția. Și am scăpat și de stat prin trafic. Acum așteptăm rezultate. Dar nu sunt sigură cum o să le recunosc.

Un microb înspăimântat de purificare
Mai avem un aparat minune care ne ajută când sunt copiii răciți. Un umidificator (ionizează și purifică aerul) în care se pot pune și picături pentru desfundat nasul (esențe de eucalipt, mentă). El pornește automat când umiditatea scade sub nivelul pe care i-l introduci tu. Menține umiditatea constantă și răspândește în aer esența din rezervor. Pot să direcționez aburul astfel încât să bată spre pat. Ajută mult atunci când copiii au nasul înfundat. Tot noaptea îl pornesc în timp ce dorm băieții. Până să am aparatul ăsta, mă tot chinuiam cu căni de apă în care picuram esențe, le lăsam pe lângă pat sau pe calorifer și invariabil le vărsam. Aparatul nu e deloc ieftin. Costă în jur de 500 de lei. Dar nouă ne este foarte folositor. Ăsta e al doilea an de utilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu