marți, 12 decembrie 2017

Vârsta la care barba face diferența


Am ajuns la vârsta la care barba face diferența. Nu e vorba de vârsta (sau de barba) mea! De anul trecut, Remus (avea 3 ani) a început să fie foarte suspicios în legatură cu Moș Crăciun. Bunicii s-au costumat pe rând, în fiecare an de când a venit el pe lume și au jucat perfect rolul Moșului.

Dar nu mai ține păcăleala. De ce are barba din vată? De ce nu a coborât prin șemineu? Unde și-a lăsat sania? De ce sunt mai mulți Moși Crăciuni (la grădinită, prin magazine, locuri de joacă)? Cum ajunge la toți copiii într-o singură noapte?

Desigur, pot inventa răspunsuri la nesfârșit. Dar mă simt aiurea că îl mint. Am fost tentată să-i spun adevărul. Și ce să fac cu Vlad? Asta ar însemna să-i iau bucuria mult prea devreme. El are doi ani și nicio suspiciune.

Trebuie să mai lungesc povestea ceva vreme. Cât s-o putea. O să-mi fac un plan de bătaie pentru momentul în care voi face marea dezvăluire. Plus că va trebui să-l conving pe Remus să țină secretul față de Vlad. Chiar nu credeam că momentul ăsta va veni așa de repede!

Până atunci, o să închiriem un Moș Crăciun autentic. Cu barba albă de la natură. Poate reușesc să scap de întrebări bănuitoare.

M-am documentat cât costă și de unde îl pot lua. Credeam că o să găsesc greu și că o să coste o avere. Dar sunt site-uri care lucrează numai cu Moși cu barbă adevărată. Au chiar și cataloage din care să-ți alegi unul. Vorba ceea, cine n-are un Moș, să-și cumpere.

Cei mai scumpi sunt 300 de lei pentru jumătate de oră. Îți vin acasă în seara de ajun. Prețul este același indiferent de numărul de copii. Pe unele site-uri am găsit ofertă: la un Moș închirat primiți bonus (ca să se bucure și ochii lui tati) o craciunță, Crăiasa Zăpezii sau zâna Fulg de Nea. Sau poți alege un spiriduș, un elf, un om de zapadă (dacă aștia sunt pentru mami, atunci oferta e cam kinky).

Practic, prețurile sunt în functie de zi și de oră. Cu câte se apropie seara de Ajun, cu atât crește prețul. Ceea ce e și normal. Cel mai mic preț este până pe 23 decembrie, în jur de 150 de lei pe oră.

Vă las aici site-urile, în caz că aveți nevoie.

www.inchiriazamoscraciun.ro

www.casaluimoscraciun.ro

www.animatoripetrecericopii.com/moscraciundeinchiriat.html

www.caravanapersonajelor.ro/mos-craciun.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu