miercuri, 14 martie 2018

Rețete de făcut cu copilul în brațe: tocăniță de ciuperci cu mămăligă


Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
200 ml smântână de gătit / o lingură de margarină
o ceapă
2 căței de usturoi
două linguri de ulei
mărar

Curăț ciupercile de pieliță. Nu e neaparat nevoie, dar copiilor le place să mă ajute cu asta. Toc ceapa și usturoiul mărunt. Le pun două minute în ulei la călit. Apoi adaug ciupercile tăiate bucăți mai mari. Ele se strâng mult la fiert.

Foarte important, nu trebuie adăugată deloc apă. Se pune capacul la oală și ciupercile lasă apa lor. Le las pe foc până scade toată apa. Aproximativ 40 de minute.

Apoi adaug smântâna de gătit și mai dau într-un clocot. Dacă țineți post, puteți pune margarină. Dar în acest caz e bine să nu fie scăzută de tot apa din oală.

La final pun mărarul uscat sau proaspăt.


Mămăliga asta m-a salvat de multe ori. Nu doar la tocănița de ciuperci. Este un mălai prefiert. Pun două căni de apă cu puțină sare pe foc. Când fierbe, adaug jumătate de cană de mălai. Amestec doar când îl pun. Apoi las fix 3 minute pe foc și e gata.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu